HÄLSA LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Lev NU..!


Om att leva i LUST och FÄGRING…

I en värld där livet ofta rusar förbi oss i en virvel av ansvar, stress och förväntningar, kan vi ibland glömma bort det mest värdefulla som livet har att erbjuda – ögonblicket. 

Det är en konst att uppleva glädje och njutning i de små stunderna, snarare än att alltid sträva efter större och mer komplicerade upplevelser. Men att i en än större utsträckning leva ett liv i lust och fägring, handlar just om det – om att omfamna varje ögonblick med en känsla av närvaro och uppskattning.

För att förstå betydelsen av ögonblickets kraft måste vi först inse att våra liv huvudsakligen utspelar sig i nuet. Det förflutna är redan skrivet, och framtiden är fortfarande en tom sida i livets tidebok. Därför är det bara just i detta nu, som vi har makten att forma våra liv och vår upplevelse av det.

Ett av de största hindren för att leva i lust är just bristen på närvaro. Ofta befinner vi oss antingen fast i det förflutna, där vi ångrar eller saknar något som redan har försvunnit, eller också i framtiden, där vi planerar och oroar oss för det som bara kanske kommer. Genom att fokusera för mycket på det som har varit eller vad som kan komma, går vi ju miste om det som pågår just nu…

Att leva i lust handlar om att öka medvetenheten om ögonblicken. För att kunna göra det behöver vi släppa taget om förväntningar och krav. Det kan vara så enkelt som att njuta av en kopp kaffe på morgonen istället för att oroa sig inför vad dagen kan komma att innehålla.. Eller att känna solens strålar mot huden eller ta in doften av naturen efter en regnskur istället för att våndas över ränte- och prishöjningar. Det är att vara närvarande i de små stunderna som förmår skapa den där sanna känslan av glädje och tillfredsställelse inför det liv som vi fått oss tilldelat…

För att odla denna förmåga kan det krävas både medvetenhet och övning. Avslappning och meditation är två kraftfulla verktyg som kan hjälpa dig att bli mer närvarande och öppna upp för ögonblickens magi. Genom att regelbundet ägna tid åt att vara med dina tankar och känslor, kan du skapa ett större utrymme för en djupare anslutning till dig själv och den värld som omger dig.

En annan viktigt aspekt av att leva i nuets lust är att omfamna de förändringar som du hela tiden kommer att möta. Livet är i ständig rörelse under en evig utveckling, och där varje ögonblick därför är unikt. Det är genom att acceptera förändringens naturliga och självklar gång, som du kommer att öppna dina sinnen för nya upplevelser och möjligheter. Och det är i det oväntade och oförutsägbara som du med största sannolikhet kommer att hitta de mest minnesvärda ögonblicken…

Att leva ett liv i lust och fägring handlar heller inte om att försöka undvika svårigheter eller smärta, utan snarare om att omfamna hela spektrat av mänskliga erfarenheter. Det är att vara tacksam för det som är bra och lärorikt i varje ögonblick, även när det tycks utmanande och kanske svårt.

Ta dig tid att stanna upp och reflektera över de små glädjeämnen och magiska stunder som berikar ditt liv. Genom att närma dig ögonblicken – hur de än ser ut – med ett öppet hjärta, kommer du att öka dina chanser att få uppleva det underbara i att leva i lust och fägring stor…

© Björn Solum


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer