HÄLSA LITTERÄRT LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Min bekännelse – mitt i livet…


Ibland föreställer jag mig själv som en målare som står inför en tom duk, redo att skapa en ny målning, där jag låter varje nytt ögonblick bli som ett friskt penseldrag på min ännu ofullbordade canvas. Jag har under årens framfart äntligen lärt mig att omfamna denna spännande känsla av nystart, för det är här som magin i livet verkligen står att finna.

Men att börja om under ett nytt ögonblick är inte bara en filosofi för mig. Det har blivit ett sätt att överkomma svårigheter, ledsamheter och motgångar. Jag har funnit att när jag ger mig själv tillstånd att släppa taget om det förflutna och istället fokusera på nuet, öppnas en värld av nya möjligheter upp för mig. Det är som att jag får en ny chans att forma mitt öde, att ge mina drömmar nytt liv med färgrika penseldrag, modigt och beslutsamt.

Genom att på så vis bli mer medveten om mina tankar och känslor kan jag aktivt välja mina egna reaktioner på livets upp- och nedgångar.

Det är inte alltid lätt. Det måste jag erkänna. Livet har en tendens att, i sina många och ibland tvära kurvor, testa vår uthållighet. Men jag har någonstans längs vägen förstått att i varje utmaning som jag möter bor ännu en chans att växa, i varje misstag jag begår finns en lektion att repetera och i varje motgång jag upplever finns också en möjlighet att träna min inre styrka. 

Men att börja om under ett nytt ögonblick handlar inte bara om att övervinna ett eller flera hinder. Det handlar också om att åter förmå uppskatta skönheten i det som redan finns i min närhet. Det kan vara så enkelt som att känna solens varma strålar mot min hud och att lyssna till fåglarnas sång bland grenverken, eller bland mycket annat om att bara insupa dofterna från havet, skogen och markerna. Det är att vara tacksam för andetagen som jag kan ta, och inte minst inför varje människa och varelse jag har tilldelats äran och möjligheten att få möta längs min väg.

Och på det viset ämnar jag fortsätta – redo att forma mitt liv under ögonblicken som dyker upp så länge jag hålls vid liv. Jag bär med mig mina erfarenheter, mina drömmar och min vilja att leva det här livet fullt ut. Jag vet att det inte alltid kommer att vara lätt eller enkelt, men jag är likväl fast besluten att försöka göra varje dag till en berättelse värd att berättas, om så ibland bara något jag berättar för mig själv. För i varje nytt ögonblick finns en gåva, en potential och en kraft som kan hjälpa mig att forma mitt liv precis som jag själv vill ha det. Och det är sannerligen en gåva jag vare sig tar för given eller för lätt på. Det är helt enkelt det som jag har bestämt ska få vara mitt sätt att ta emot och använda den tid som just jag har fått mig tilldelad…

© Björn Solum

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer