HÄLSA LIVSSTIL

Vatten – en naturlig källa för tillfrisknande och välmående.


I en värld präglad allt mer av medias frossande i elände, tumult och kaos är det lätt att glömma bort att det alltjämt finns en stilla och rogivande kraftkälla som flyter fram vid sidan av nutidens rusande framfart och som bär med sig budskap om lugn och evigt pånyttfödande. Vad det handlar om är kraften hos det livsnödvändiga och livgivande elementet VATTEN. Medvetenheten om vattnets helande förmåga är lika gammal som människosläktet själv. Det underbara vattnet har helt enkelt många egenskaper. Bland dessa dess fantastiska förmåga att läka både kropp och själ.

I urminnes tider har människor sökt sig till vattenkällor, strömmar, sjöar och hav för att finna lindring för kroppsliga plågor och tröst för sargade själar. Vatten har en sällsam förmåga att rena och förnya, att skölja bort både fysiska och själsliga smärtor. Genom århundraden har just vatten betraktats som en symbol för liv och återfödelse, och dess närvaro kan skänka lust och nytt hopp även till de mest tröstlösa själar.

För många är en enkel vandring längs stranden eller en stilla stund vid en porlande bäck liktydigt med terapi. Vattnets lugnande rörelser och svalkande närvaro har en förunderlig förmåga att stilla sinnena och få oss att släppa taget om bekymmer och besvär. Genom att lyssna till dess viskningar och betrakta dess blanka och rogivande yta kan vi människor finna frid i en verklighet som annars syns vara fylld mest av störande brus och buller.

Men vattnets helande kraft sträcker sig även bortom dess förmåga att skänka ro till själen. Det har också en påtaglig och gynnsam effekt på våra fysiska kroppar. Vatten anses vara en källa till förnyelse och återhämtning, och många helande ceremonier och terapiformer involverar detta renande och undergörande element. Från varma källor som lindrar muskelspänningar till hydroterapi och vattenträning som främjar cirkulationen, ger mjukt motstånd för uppbyggnad av de fysiska förmågorna och läker sår och skador, är vattnet en oumbärlig del av många medicinska behandlingar.

Även i modern tid bekräftar forskningen det som våra förfäder redan visste intuitivt – vatten besitter en av naturens mest kraftfulla läkande egenskaper. Studier visar att till och med att bara titta på bilder av ett hav i stillhet eller lyssna till det rytmiska ljudet av vågor kan skapa en positiv inverkan på vårt välbefinnande genom att sänka våra stressnivåer och på så vis främja klarare och renare tankar.

Så, ta till vara, och vårda, denna gåva från vår Moder Jord. Omfamna vattnets läkande kraft och tillåt dess böljor och strömmar att skölja dig ren och samtidigt lindra din oro och ledsamhet. Låt det  återskapa dina känslor av trygghet, lugn och ro. För i vatten hittar du inte bara en fysisk källa till läkande och hälsa, utan också en välgörande frid som kan öppna din själ och åter fylla ditt hjärta med tro, hopp och lust.

© Björn SolumLeave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer