LIVSSTIL MENTAL TRÄNING

Hade det inte varit för självaste Julius Caesar…


..och om det inte hade varit för att…

..det hade blivit slut med min dåvarande sambo och att jag i följdverkningarna av det också bestämde mig för att hoppa av de studier, som jag då var mitt uppe i, så hade jag heller aldrig flyttat. Jag hade inte gett mig iväg från den Stora Staden.

Vore det inte varit för mitt dåvarande vacklande i livet och för mitt sökande efter vad jag egentligen helst ville göra, så hade jag knappast sökt mig till nya träningslokaler. Och inte till andra utbildningsvägar för den delen heller…

Inte kunde jag då ana att den ischias som gjorde dagarna sura och jobbiga skulle få en så avgörande betydelse för vad jag senare valde att viga mina dagar åt. Och absolut inget förstod jag väl då av att den tomhet och vånda, den som var som ett stort svart moln som skymde min fröjd och lycka, faktiskt tvingade mig framåt i en viss riktning.

Det är troligt att jag inte hade suttit här och skrivit de här raderna. Vi, Du som läser det här och jag, hade kanske aldrig ens kommit i kontakt med varandra. Jag hade med stor sannolikhet sysslat med något annat. Faktum är att hade det inte varit för självaste Julius Caesar, så hade jag inte suttit där jag sitter idag och skrivit det jag skriver heller…

Men just det där sista är en lång historia, som jag får lov att berätta en annan dag.

Jag kan bara konstatera att jag, precis som Du, är en produkt av historien. Händelser, glädjeämnen, plågor och ledsamheter – alla har de varit med och format både Dig och mig till de individer som vi är idag.

Men…

Har vi påverkats av allt som vi har gjort tidigare, så innebär ju det att ALLT som vi gör just nu också påverkar vår framtid. Vi kan alltså i lika hög grad vara en orsak till framtiden. Skillnaden ligger egentligen bara i hur vi själva väljer att se på saken.

Hade jag själv förstått det här redan ”den gången”, så kanske jag redan då ställt mig frågorna:

”Vilka möjligheter kan det här ge mig?”

”Vad kan jag lära för framtiden?”

Men det är ju klart – ..om det inte hade varit för att… – så kanske jag aldrig hade förstått det heller…

Action point:

Vill Du känna att Du själv har kontroll över Ditt liv, så försök att alltid se på Dig själv som en orsak till framtiden. Ta tillvara ögonblicket, som Du befinner Dig mitt uppe i. Hur det än ser ut. Det är trots allt där, och bara där, som Du kan påverka något.

Sök alltid efter möjligheterna! Även när allt förefaller gå åt ”fel” håll…

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer