HÄLSA LIVSSTIL MENTAL TRÄNING

Magin i kvällsljuset…


När solen sakta sjunker ner mot horisonten och kvällsljuset tar över, så sker en magisk förvandling i vår omgivning. Färgerna blir mjukare och varmare, och allt verkar lugnare och mer avslappnat. Det är som om kvällsljuset har en förmåga att ta bort all stress och oro från våra sinnen, och ersätta det med en varm känsla av lugn, ro och fridfullhet.

En av de mest avslappnande sakerna med kvällsljuset är hur det reflekteras i vatten. Om du någonsin har sett havet, en sjö eller en flod vid solnedgången, så vet du precis vad jag menar. Vattnet blir som en spegel, och reflekterar alla de mjuka och varma färgerna från himlen. Det är som om hela världen stannar upp för en stund, och allt omfamnas av lugn och stillhet.

Men kvällsljuset är inte bara vackert att titta på. Det har också en påverkan på vårt humör och vår hälsa. Forskning har visat att människor som utsätter sig för naturligt ljus, särskilt under solnedgången, sover bättre och är mer avslappnade och fokuserade under dagen som följer. Det är som om våra kroppar och sinnen är programmerade för att svara på denna typ av ljus. Det hjälper oss att återhämta oss och ladda batterierna.

Action point

Under den här sommaren, om så bara under semesterveckorna – försök att få med dig kvällsljusets smått magiska effekter i både kropp och själ.

Leta upp din favoritplats och ta en stund varje kväll när du njuter av de skiftningar och det lugn som kvällsljuset bjuder på. Det kommer att löna sig…med en bättre sömn, en bättre återhämtning, i en friskare kropp och i ett gladare sinnelag.

© Björn Solum

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer