HÄLSA MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Hur mycket kan ett glas vatten väga..?


Ja, hur mycket väger egentligen ett glas med vatten?

Ett par hundra gram skulle jag själv gissa på. I vilket fall som helst en ganska blygsam vikt, som ingen av er som läser det här skulle ha några som helst problem med att lyfta upp. Och inte skulle du ha några problem med att hålla det upplyft under en stund heller.

Skulle jag däremot fråga samma sak efter att du har hållit glaset lyft under en hel timme, så skulle du förmodligen stöna fram att ”det börjar på att bli tungt, riktigt tungt…”

Efter en hel dag skulle du kanske inte ens svara, utan istället ber mig om att ringa efter en ambulans… 

En liten blygsam beslastning, knappt värd att ens ta på allvar – får den bara verka under tillräckligt lång tid, så blir det för mycket. Armen, ja hela kroppen börjar snart på att protestera. Det gör ont!

En belastning är alltid en belastning. Ju större vikt, ju kortare tid håller du ut. Men även den mest obetydliga muskelspänning kommer förr eller senare att trötta ut dig. Så också ett aldrig så litet glas med vatten.

Att hot, rädsla och psykiska spänningar också skapar spänningar i kroppens muskler är du säkert redan medveten om. Jag tror inte att jag är helt ensam om att få se knogarna vitna runt ratten, när det kör ihop sig i trafikköerna ibland. Stress skapar spänningar. Du gör dig beredd – på ”fight eller flight”. Musklerna spänns. Ibland bara litet grand och ibland mycket mera. 

På så sätt skapar psykisk stress också en fysisk belastning. Ofta bara en liten och kanske inte ens märkbar spänning i en muskel. Efter en hel dag, eller en vecka, eller flera…det börjar på att göra ont. Ibland plågsamt ont. Kanske i ryggen eller axlarna. Den lilla belastningen växer sig allt tyngre…och tyngre…

När det gäller vattenglaset, så kan det kännas naturligt att bara ställa ifrån sig glaset när du börjar på att få nog. De psykiska spänningarna är däremot inte lika lätta att släppa taget om. Ofta fortsätter vi att bära med oss ”tyngden” tills de fysiska symptomen börjar på att visa sig. Först då tycker vi kanske att det är dags att söka hjälp. Mediciner, sjukskrivning, fysikaliska behandlingar av olika slag är det som de flesta tar till. Det som egentligen orsakar problemet glöms däremot ofta bort.

Lider du av spänningsbesvär av den här arten, så kan det rätta botemedlet för att för alltid slippa besvären istället vara AVSLAPPNINGSTRÄNING. Du behöver helt enkelt kunna ”ställa ifrån dig glaset” ibland. Och att metodiskt träna på att slappna av innebär att du lär dig att skjuta undan alla spänningar, både de mentala OCH de fysiska, under några minuters skön och behaglig vila. Och det när du själv känner att du behöver det.

”Avslappningsprogrammet från slappna-av.nu” är ett gediget program som kommer att hjälpa dig att utveckla din förmåga att slappna av även i situationer då både de mentala och muskulära spänningarna känns svåra att överkomma. Under programmet kommer du att steg för steg och metodiskt få lära dig olika tekniker för snabbavslappning i vardagen OCH tekniker för en djupare avslappning i perioder med för mycket stress. Programmet är enkelt att följa, effektivt och kommer att göra dig till en mästare i konsten att slappna av när du själv vill och känner att du behöver. För mer information om programmet och för köp – KLICKA PÅ BILDEN HÄR NEDANFÖR!

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer