MENTAL TRÄNING MOTION OCH FYSISK TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Du kan…Du också!


År 1945 sprang den tidens svenska löparstjärna Gunder Hägg en engelsk mil på strax över 4 minuter. Det var nytt världsrekord och han fick ta emot massor av hyllningar för bravaden. Det talades och skrevs om honom i radio och i tidningar över hela världen.

Ändå var Gunder inte nöjd.

Han var fast besluten om att bli den förste att genomföra ”drömmilen” – att som förste man i världen springa en engelsk mil på en tid under 4 minuter.

Under förberedelserna för sin prestation, så råkade han läsa i en bok att det var fysiologiskt omöjligt att springa en engelsk mil under 4 minuter. Under åren 1952-54 bekräftade hela 7 stycken ”experter” samma sak.

”Sanningen” om människans fysiologiska begränsning hindrade Gunder Hägg från att ens försöka. Precis som det hindrade de flesta av hans samtida löparkollegor.

Bannistereffekten.

En man – den engelske löparen Roger Bannister – var dock klok nog att inte bry sig om expertutlåtandena. År 1954 klarade han som förste man i världen att genomföra drömmilen.

Det allra märkligaste med den här historien är kanske ändå inte Bannisters prestation, utan vad som hände de närmaste åren efteråt.

Inom 2 år efter Bannisters lopp så klarade nämligen inte mindre än 50 löpare av samma sak.

Roger Bannister hade visat att det ”omöjliga” visst var möjligt och han öppnade på så sätt för sina efterföljare, som nu visste att det stod i mänsklig förmåga att genomföra drömmilen.

Händelsen har myntat uttrycket ”Bannistereffekten”, vilket innebär att en övertygande förebild är otroligt viktig för vårt handlande.

Action point.

Att göra det ”omöjliga” möjligt börjar, för Dig, precis som för alla andra, med ett första steg. 

Detta första steg handlar om att Du föreställer Dig att Du själv kan genomföra prestationen. Helt enkelt att Du gör drömmen till en levande bild inom Dig själv.

Nästa steg – det andra och det är här som ”de loja dagdrömmarna” skiljs ut från de målmedvetna – är att ha en självklar och ärlig AVSIKT att genomföra det som Du drömmer om.

Det är nämligen Din ärliga AVSIKT att genomföra det som drömmen handlar om, som kommer att förvandla Din önskan från att för evigt bara förbli en dröm, till att bli en engagerande och inspirerande målsättning i livet.

Kan Du sedan hålla fast vid Din dröm OCH Din ärliga avsikt, så kommer resten av stegen fram till målet att ”gå av sig själva”.

Drömmen kommer att ge bränsle åt avsikten och avsikten kommer att ge bränsle åt drömmen.

Du är bara att gratulera. Du kan, för Du är redan på god väg fram emot målet.

Du kan..Du också!

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer