HÄLSA LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Möt dig själv – mitt i smeten. En övning för den stressade.


Ta ett djupt andetag. Håll andan en liten stund. Släpp sedan bara ut luften.

Lägg märke till avslappningen som löper som en mjuk våg genom hela kroppen. Låt bara kroppen slappna av.

Fortsätt att slappna av. Sätt Dig sedan på ”åskådarplats” och observera allt som sker med dig och det runt omkring dig.

Försök att låta bli att ta upp kampen med det som sker. Acceptera och observera bara. Försök inte att förbättra, eller förgöra någonting. Var endast medveten om vad som sker. Se på dig själv som något vid sidan av, vilket du ju faktiskt är.

Var inte rädd för att du skall få sämre kontroll över det som sker.

Tvärtom. Var lugn. Inget av det här kommer att hindra dig ifrån att sköta dina dagliga sysslor. De kommer att flyta på som vanligt. Du kanske rent av blir överraskad av att upptäcka att de till och med flyter på bättre än annars.

Den här formen av mental separation är ingen flykt från verkligheten. Faktum är att det istället ger en högre och definitivt bättre upplevelse av det som sker i ditt vardagsliv.

När du sedan, efter att ha läst och provat på det här kastas rakt in i dina vanliga problem, den vanliga stressen, frustrationerna och allt annat störande runt omkring dig, så kan du försöka att mentalt ställa dig bredvid och ”se på” istället för att låta dig störas. 

”Grindslanten”

Observera det som sker, gör dig medveten om ”cirkusen” runt omkring dig. Men deltag inte i det. Vare sig kroppsligen, mentalt eller känslomässigt. Var bara åskådare till det som sker.

Kanske frågar du dig om det verkligen är möjligt att göra så här.

Jag kan försäkra dig om att det är det.

Det som verkligen är ”du”, ditt verkliga ”jag”, är i själva verket separerat från det som sker utanför dig själv. Den delen av dig kan vara medveten om allt som sker runt omkring dig, men blir egentligen inte involverad i det förrän du bestämmer dig för det. 

Just i det här ögonblicket, medan du läser de här raderna, så är du helt och hållet förmögen att separera dig själv mentalt från allt som sker utanför dig själv.

Ställ dig bara vid sidan om och acceptera det som sker. Ta avstånd från bekymren och du kommer inte att få lida för ditt dåliga humör, inte att bli deprimerad över ledsamheter. Du behöver helt enkelt inte betala priset för alla ”galenskaper” som sker.

Du kommer istället att bli fri att gå vidare och sedan leva ditt eget liv. Så som du själv vill.

© Björn SolumLeave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer