PERSONLIG UTVECKLING

Tankar i skuggan under en palm…


För några dagar sedan så hade jag möjlighet att ta en stilla morgonpromenad längs stränderna här. Det var en fantastisk dag med ren och frisk luft och jag strosade planlöst omkring i min ensamhet. Jag satte mig tillslut på en stock i skuggan från en palmdunge.,,

I vattenbrynet rullade de små stenarna försiktigt fram och tillbaka för varje liten porlande våg som slog in mot stranden. Små stenar, till synes obetydliga, men som långsamt har formats runda när små korn skavts loss under det eviga rullandet fram och tillbaka i strandkanten.

Jag tog upp en av stenarna – en liten men unik produkt av historien.

Det slog mig att om jag lade tillbaka stenen och lät den fortsätta att slipas ned, så skulle den också fortsätta att ge ifrån sig sandkorn och fortsätta att forma stranden som den låg på. Den skulle fortsätta att vara en orsak till framtiden.

Samma sten. Men ändå två olika. En produkt av historien och samtidigt en orsak till framtiden. 

Vilken..? 

Det berodde helt och hållet på hur jag själv valde att se på stenen.

Du, som läser det här, är också två. Du är också en produkt av historien OCH en orsak till framtiden. 

Vem..? 

Ja, det beror naturligtvis bara på hur du vill se på dig själv.

Att fundera på.

Vad kan du göra idag, om du så bara idag låter dagen förvandlas till den dag då du och det du gör får vara en orsak till det som du vill att du själv och din omgivning ska formas till..?

Tro inget annat än att just den här dagen kan göra hela skillnaden..!

Inte bara för dig, utan för allt. Och för alla.

© Björn Solum

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer