LIVSSTIL MENTAL TRÄNING MOTION OCH FYSISK TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Supermän/kvinnor…finns de…?


Ett av mina stora intressen är idrott. Nu för tiden deltar jag förvisso mest som åskådare, men intresset finns där. Jag fascineras av vad människor kan förmå sig till av prestationer och resultat. Och under OS i Tokio i somras, så fick vi ju faktiskt se några riktigt fantastiska och rent av otroliga prestationer. 

Jag tänker bland annat på Armand Duplantis häpnadsväckande framfart i stavhoppsgropen.

Hur är det möjligt att genomföra sådana enorma prestationer? Vad är hemligheten? Ligger det en ny dopingskandal och lurar någonstans i skuggorna? Eller är han, Duplantis, helt enkelt en Superman? Men finns det verkligen sådana?

När jag funderar på de här sakerna, så inser jag att det hela och rena sanna svaret lär vi aldrig få full klarhet i. Människokroppen är alltför komplicerad för det. Det svar som vi ”vanliga” kan förstå är däremot inte särskilt komplicerat.

Armand Duplantis älskar sin idrottsgren. Men det kan heller inte vara hela förklaringen. Det finns många som älskar att idrotta.

Armand Duplantis älskar att hoppa högt. Riktigt högt. Han älskar att hoppa högst i hela världen. Att han sedan också älskar resten, det som hör till framgångarna – uppmärksamheten, berömmelsen, massornas beundran har kanske, det också, mycket större betydelse än vad vi tror.

Armand Duplantis ÄLSKAR att vara världens bästa stavhoppare. Med ALLT som hör till. Det är nog så det kan förklaras. På ett enkelt sätt.

Armand Duplantis kropp är unik och fantastisk. Precis som Din och min. 

Det allra mest fantastiska är att våra kroppar kan uppfylla alla våra önskningar i den här världen. Precis alla. Men den gör det bara om vi verkligen vill och törs lita på att den kan. 

Alla dessa fantastiska prestationer, både sådana som får stor uppmärksamhet och de som passerar nästan oförmärkt förbi, kan förklaras på samma sätt. Med en oemotståndlig önskan om att klara av en sak OCH en sann övertygelse om den egna kroppens förmåga att klara av det.

Kort sagt; Det är när vi verkligen ÄLSKAR, med alla sinnen, det vi gör, som resultaten blir fantastiska och till och med kan nå långt utanför vad en hel värld tror är möjligt.

Tänk bara på allt det, som Du gör.

Det Du inte tycker om att göra, gör Du dåligt. Det Du tycker om att göra, gör Du mycket bättre. Men det som Du älskar att göra, med allt som hör till, det gör Du allra bäst och kanske till och med fantastiskt bra. 

Att sedan just det Du gör kanske inte får samma uppmärksamhet som det som Armand Duplantis gör, det har mer att göra med vad andra tycker är kul att få vara vittnen till.

Frågan i rubriken, om Supermän och Superkvinnor finns har därför ett självklart JA som svar. Sanningen är i själva verket den att det bor en Superman eller Superkvinna i varje människa. Även i Dig som läser det här.

Hemligheten gömmer sig i kärleken till Dig själv, till det Du gör och till Din fantastiska förmåga.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer