LIVSSTIL MOTION OCH FYSISK TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Idrottsglädje.


Det har varit mycket idrott på TVn under den här sommaren. EM-fotbollen och sedan ett helt OS.

Det finns naturligtvis en anledning till det.

Idrott engagerar. Och idrott intresserar många människor. Och under sommarmånaderna är det liksom upplagt för idrott. Både för eget utövande och för underhållningen i att som publik få vara med på ett hörn.

Själv har jag fått njuta av många spännande timmar – den saken är säker. Jag hoppas att Du också har haft möjlighet att göra det samma.


Jag hoppas också att Du – precis som jag – har tagit tillfället i akt att lära av våra idrottssjtärnor. Att Du har tagit Dig tid att lyssna på dem under intervjuer och förhandssnack. 

Jag hoppas att Du också har fått känna på pirret som skapas av möjliga möjligheter. Jag hoppas att Du kunnat deltaga i spänningen och i förhoppningarna. Och jag hoppas att Du har kunnat ta del av glädjen, jublet och stoltheten. 

Jag hoppas att även Du, som kanske aldrig har sysslat med idrott, har fått erfara sann IDROTTSGLÄDJE.

Vi har alla mycket att lära av idrotten. Och naturligtvis mycket att lära av idrottsmännen och idrottskvinnorna. Se bara på drivkrafterna i deras idrottskarriärer. De som handlar om drömmar om att bli ännu bättre, om stora segrar och berömmelse, om glädje, om ”överlevnad” i tävlingar och i livet.

Idrottsmän och idrottskvinnor drivs av starka drömmar, som betyder mycket för dem personligen. De tror på de möjliga möjligheterna och kastar sig med liv och lust in i det hårda arbetet för att nå fram. För att att nå sina mål.

De vet att det tar sin tid, men låter sig inte slås ned av det. De sätter istället upp ett träningsprogram som de följer – varje dag. Ända fram tills målet är nått.

Belöningen är inte bara en medalj, utan kan vara så fantastiskt mycket mer. De har lyckats med det som de själva ville lyckas med. De har överträffat sig själva. Glädjen och stoltheten vet inga gränser. De har befäst sin plats i världen.

De tas till allas våra hjärtan och vi kan alla glädjas med dem. I ovationer. I jubel. I fest.

Har Du förresten själv funderat på hur Du skulle kunna göra det samma?

Action point!

  • Hur skulle Du kunna släppa in litet mer ”idrottsglädje” i Ditt dagliga liv?
  • Vad är det som Du egentligen drömmer om?
  • Det som Du tycker hindrar Dig – hur sant är det egentligen?
  • Vad behöver Du göra för att nå fram?
  • Vilket ”träningsprogram” kan Du sätta upp? 
  • Vad kan Du göra idag?

Visst kan Du. Det gäller bara att hitta Din ”idrottsgren”.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer