HÄLSA LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Vad du skulle kunna lära av Tiger Woods.


Tiger Woods är känd för framförallt två saker.

Dels är han känd som en världens absolut bästa golfspelare genom tiderna. Dels är han känd för att ha en otrolig förmåga att kunna plocka fram det allra bästa av sig själv när det som mest behövs.

I den här artikeln skall du få lära dig litet mer om en av hemligheterna bakom hans framgångar.

Det är välkänt att Tiger Woods använder en metod för självpåverkan, som omfattar ett välriktat och i hans fall väldigt effektivt ”inre samtal”.

Vad han gör är helt enkelt att använda enkla fraser, som öppnar en minnesbank i hans undermedvetna. En minnesbank som innehåller tidigare framgångar och erfarenheter av att ha klarat av svåra situationer förr.

Vad han använder sig av är det som brukar kallas POSITIVA AFFIRMATIONER.

En positiv affirmation är ett uttalande, som understryker din förmåga. Frasen; ”JAG KAN…” är ett enkelt exempel på det.

När du talar till dig själv, så lyssnar du. Det spelar ingen roll vad du säger – du lyssnar… och lägger det du har sagt på minnet.

Det du säger kan förvisso till en början helt förkastas som en omöjlighet.

”Jag kan gå ner 5 kg i vikt” kanske bemöts med ”Hm, jag har fött två barn…glöm det”

”Jag kan avancera på jobbet” — ”Vem…jag…ingen lägger märke till mig”

Vissa saker är ibland svåra att tro på…

…tills du har hört samma sak om och om igen ett tag. Reklamfolk vet om det här. Det är därför som du får se samma annonser om och om igen.

Med repetition så kommer din affirmation så småningom att accepteras. Till och med av dig själv. Det första tvärsäkra förkastandet byts ut mot ett ”Ja, kanske…”. En möjlighet har öppnat sig.

”Vet du, jag vägde mig idag…och…1 kg mindre…och det bara genom att ha tagit bort smöret på brödet.”

”Idag kallade chefen in mig på kontoret…han hade sett att mitt namn förekom i flera viktiga sammanhang på sista tiden… och ja…det märktes att han uppskattade det som jag hade gjort.”

En positiv och uppåtgående spiral av en starkare tro på din egen förmåga har skapats. Du ger dig i kast med nya uppgifter och nya mål med en helt annan lust och energi, vilket förstärker tron ännu mer. Tron på dig själv börjar på att få fäste i ditt undermedvetna.

Action point:

Positiva, stimulerande affirmationer som uttalas om och och om igen till dig själv är kanske inte helt ”sanna” ifrån början. Men med repetition så kommer du att acceptera dem, först litet grand, men sedan mer och mer… En förändringprocess kommer igång. Och du kommer att förändra ditt beteende i enlighet med det som affirmationen säger.

Vad du säger till dig själv om dig själv är helt enkelt superviktigt. Säg bara bra saker..!

Det är du sannerligen värd!

© Björn Solum


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer