LIVSSTIL PERSONLIG UTVECKLING

Husbyggaren.


Sist som jag besökte min gamla hembygd i Borlänge så slog det mig hur det mesta var sig likt även om en och annan förändring kunde skönjas både i stan och i dess omgivningar. 

När jag bodde där för 36 år sedan, så lärde jag känna en person som bodde i stadens utkanter. Han hade vid den tiden köpt en gammal rivningsfärdig kåk för en liten summa pengar. Huset var i stort behov av reparationer men min gamle vän lät sig inte skrämmas av det. När jag talade med honom vid den tiden så berättade han att han alltid hade haft en dröm att på egen hand skapa sitt eget ”palats”. Att med kraft av egen fömåga och egna händer skapa det som han mest av allt åtrådde. Drömhuset.

Han berättade för mig om planerna för det gamla rivningshuset, om vad som skulle finnas i det nya, om hur det skulle se ut när det blev färdigt. Det var fantastiska planer, som han hade byggt upp under år av drömmande. Han visste verkligen vad han ville.

Ett par år efter att jag hade flyttat ifrån Borlänge var jag också på besök i min gamla hembygd. Och förstås gjorde jag ett besök hos min gamle vän. Han hade redan då förvandlat den gamla rivningsfärdiga kåken till ett fantastiskt hus och hem. Vad som slog mig vid det besöket var att när jag rundade hörnet och kom in på gatan där huset ligger, så kunde jag höra hammarslagen eka mellan husväggarna. Har var fortfarande i full gång med bygget. Det var nya saker som han ville förverkliga. Nya förbättringar. Utökade drömmar. Han berättade entusiastiskt om allt det nya som var på gång.

När jag nu sist var i Borlänge besökte jag honom igen. Det var många år senare. Samma sak hände när jag rundade gathörnet. Hammarslagen ekade fortfarande…

Huset var nu ännu mer fantastiskt. Nya saker har kommit till. Och min vän var fortfarande igång – med utökade drömmar…Och med samma entusiasm.

Han berättade att han hade tyckt att han var färdig vid ett tillfälle. Känslan av att ”vara färdig” hade dock lämnat en outhärdlig tomhet inom honom. Det var helt enkelt bara så roligt att hålla på, att vara igång, så han hade snabbt bestämt sig för att fortsätta. Mot nya djärva mål.

Action point

Livet självt är också ett ”gör-det-själv” projekt. Dröm om det som du vill uppnå! Lita på din förmåga att förverkliga drömmarna! Gör upp dina planer! Släpp loss dina krafter!

Men framförallt – Njut av vägen fram mot målet!

© Björn Solum


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer