LIVSSTIL PERSONLIG UTVECKLING

Världen behöver dina idéer..!

”Alla som någonsin har njutit av en dusch har fått en idé. Det är den som kliver ut ur duschen, torkar sig och som sedan gör något av idén som gör skillnaden.”

/Nolan Bushnell, grundare av Atari

Visst är även du full av idéer. Men kanske tappar du bort dem någonstans längs vägen..?

Dina idéer blir kanske bara just idéer, och försvinner sedan i glömska eller kanske avfärdar du dem bara som strunt och låter dem sedan bara gå förlorade i rök och dimma.

Men dina idéer är värdefulla. För dig själv i första hand, men även för din omgivning. Det är nämligen nytänkande i form av nya friska idéer som leder dig och resten av världen vidare framåt. Framåt till förverkligandet av ett ännu bättre liv för dig själv och för resten av världen… 

Det finns därför all anledning att du tar dina idéer på allvar.

Framförallt så finns det goda skäl att ta tillvara många av dem. Ska du kunna göra det, så behöver du vara beredd – när de kommer. Att idéer brukar dyka upp just när du står i duschen är ingen tillfällighet. Du kan nämligen inte tvinga fram dem. De poppar för det mesta bara upp, när du som minst anar det.

Din kreativitet finns i ditt undermedvetna.

Visste du att du går omkring och bär på en hjärnkapacitet, som överskuggar all sammanlagd datorkapacitet i hela världen..? Sett ur det perspektivet, så har du, ja just du som läser det här inlägget,, tillräckligt med ”hjärna” för att ensam lösa världens alla nuvarande problem. Lösningarna kan faktiskt dyka upp bland dina vildaste idéer..!

Dina idéer är ett uttryck för din förmåga till nytänkande, ett uttryck för din kreativitet. Och det är nytänkande som världen behöver. Inte minst just nu i dessa tider.

Allt för ofta så fortsätter vi bara i de gamla inkörda spåren. Vi gör samma saker på samma sätt, trots att idéerna finns där – gömda någonstans i hjärnans undermedvetna skrymslen. Det är nämligen just där som du hittar din kreativa förmåga – i ditt undermedvetna.

Hemligheten med att ”vara kreativ” börjar därför här – med att du söker kontakt med de kunskaper och erfarenheter som finns gömda, men långt ifrån bortglömda, inom dig själv.

Locka fram din kreativitet!

Ditt undermedvetna skulle du kunna se på som en stor, varför inte säga jättelik, databas, som du bär med dig inom dig själv. Ta din egen dator som jämförelse till exempel. Den har en massa information lagrat i minnet. Ska du få tillgång till rätt information, så behöver du leta upp den och trycka på rätt tangenter. Först då poppar den sökta informationen upp på skärmen framför dig. På ungefär samma sätt fungerar det med all information, som du genom årens lopp har lagrat inom dig själv. Den finns där och den är tillgänglig för dig – bara du förmår ”trycka på rätt tangenter”. 

Även om dina idéer tycks leva sitt eget liv i dina tankar, så letar de sig fram till ditt medvetende av sin alldeles egna speciella anledning. De representerar nämligen en lösning på något som kan leda dig vidare framåt i livet. För även du är på väg framåt längs din alldeles egna speciella livsväg. Och så länge du har klart för dig vart du är på väg, så kommer du att leta dig fram längs den vägen.

Att locka fram din kreativitet börjar därför just här – med att du tar ut din egen riktning genom livet. Genom att du bestämmer dig för vad just du skulle vilja uppnå.

Det enda som du sedan egentligen behöver göra, är att hålla liv i tron på att det du vill är möjligt för dig att uppnå. Sedan är det faktiskt bara att ”åka med” – längs idéernas och möjligheternas väg.

Släpp taget, låt saker och ting bli som de blir, lös problemen och uppgifterna allteftersom de dyker upp. Och det är här som idéerna kommer in. De kommer nämligen att poppa upp i en allt snabbare takt. Det är nämligen bland dem som du kommer att hitta lösningarna på frågorna om hur du ska ta dig vidare framåt.

Innan du läser vidare, så föreslår jag att du stannar upp en liten stund och lyssnar på nedanstående mini-paus. Kanske kan den få dig att känna ännu mera inspiration.

Greppa idéerna!

De riktigt bra idéerna kommer oftast som små ”tankemoln” medan du är sysselsatt med något helt annat och bara låter tankarna komma och gå litet som de vill. Det kan vara svårt att greppa det som dyker upp. Ofta försvinner tanken/idéen lika snabbt och lika plötsligt som den dök upp. Men det ska inte behöva hända dig. Inte nu längre. Därför att nu är du ju medveten om hur det här fungerar. Och tack vare att du, efter att ha läst det här, kan hålla dig beredd, så skulle du ju kunna förbereda dig litet grand. Du skulle kunna:

  • Skaffa dig en liten anteckningsbok, där du kan skriva ner de idéer som dyker upp…
  • Eller skaffa dig en liten digital inspelare, där du ännu snabbare kan tala in det som dyker upp…
  • Ta en liten stund varje kväll för att gå igenom dina idéer och fundera litet på hur kan använda dem i morgon…
  • Från och med nu ALLTID ta ALLA dina idéer på fullaste allvar… Det finns nämligen ALLTID en anledning till att de dyker upp.

Dina idéer behövs. Du behövs. Var så säker på det. Lycka till!

©Björn Solum – slappna-av.nu


1 Comment

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer