MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Slå på ”autopiloten” inom dig..!

För de flesta är ordföljden ”dags att prestera” synonymt med påståendet – ”nu är det dags för en jobbig ansträngning.”

Inom idrotten, motionsträningen, jobbet, familjelivet, det sociala livet och till och med inom hobby och lekfulla fritidsintressen försöker de flesta göra bra ifrån sig genom att tvinga fram det bästa av sig själva.

Man anstränger sig, tar i, svettas och lider…och någonstans längs vägen tappar man förstås bort både lusten och glädjen i det man gör. Det blir stress, frustration, till och med ilska…och man få oftast nöja sig med ett resultat som blir sämre äv vad man egentligen skulle kunna uppnå.

Din egentliga förmåga hålls fången inom dig…

Inom dig har du fantastiska men outnyttjade kraftresurser. Undersökningar har visat att de flesta av oss bara förmår frigöra mellan 5-10% av vår egentliga prestationsförmåga. På så vis hålls det allra bästa av oss själva ”inlåst bakom burar av hindrande och begränsande galler”.

Du som läser det här, och känner som ovanstående, ”längtar ut ur den där buren”. Alla vill vi ju göra det mesta och det bästa av oss själva. Bara det inte vore för den där förb–de tvångströjan, som hindrar och skaver och j–las… Men nu är det ju faktiskt snart vår igen. Det är det förövrigt redan här i södra Spanien. Och när det är vår så ska väl ändå ”fångarna få chansen att släppas lösa…”

Släpp taget om Dig själv!

Allt som du gör har en början – och ett slut. Du börjar med en önskan om att göra något. Och du avslutar genom att fysiskt förverkliga det, som du önskar. Dina önskningar om att göra något skapas någonstans inom dig själv. Och förverkligandet sker med hjälp av din fysiska kropp.

Vad som egentligen sker mellan önskan och förverkligande vet vi, trots vad många vill påstå, väldigt lite om.

En lång flödeskedja av olika händelser i din kropp sätts igång av din önskan och ut kommer ett resultat. Vi vet en del om den här flödeskedjan, men det allra mesta är fortfarande okänt. Trots det så försöker vi nästan alltid att styra flödet med den egna viljan. Vi försöker tvinga oss själva att styra något som vi egentligen inte har en aning om hur det egentligen fungerar.

Skulle du sätta Dig bakom spakarna på en fulltankad jumbojet utan att ha mer än en vag aning om hur den fungerar? Inte jag heller… Däremot skulle jag kunna tänka mig att sätta mig i samma jumbojet, om jag bara fick sätta igång autopiloten…  För sen vore det ju bara att åka med…

Din kropp, är mycket mer avancerad och mycket mer ”svårkörd” än den mest avancerade flygmaskin som du kan föreställa dig. Din enda möjlighet till en effektiv färd genom livet är därför att sätta igång och använda dig av din egen ”autopilot”. Och det enda sättet att göra det på är faktiskt att bara släppa taget – om dig själv…

Om så bara för en dag…”åk bara med”..!

Om du tänker efter, så inser du att allt som du gör bra, effektivt och framgångsrikt, dessa saker gör du utan att egentligen tänka på vad du gör. Du bara gör det helt enkelt. Du bara bestämmer dig för vad du vill göra och sedan ”åker du bara med”. Inga ”tvångströjor”, inga inlåsta ”fångar”. Du bara önskar, släpper taget – och ut kommer det som du förutsatt dig. 

Om du sedan tänker på allt det som du skulle vilja göra bra, men aldrig riktigt lyckas med, så inser du att du vid de tillfällena aldrig riktigt lyckas ”släppa taget”. Du vill, och vill ännu mer… och försöker själv styra det komplicerade och okända flödet genom kroppen. Ut kommer något som ofta inte riktigt stämmer med det som du vill. Du slår på det viset av autopiloten och försöker istället ”flyga” utan att egentligen ha en aning om vad eller hur du ska göra…

Slå på autopiloten istället! Försök att åtminstone för en dag bara ”släppa taget”, även när du är i färd med att göra något som du normalt upplever som svårt och besvärligt. Sudda bort prestationsångesten och ”prestera” mindre. Jag törs lova att du kommer att upptäcka en hel del om dig själv, som du från början inte trodde var möjligt… Prova får du se..!

Lycka till!

© Björn Solum – slappna-av.nu


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer