HÄLSA LIVSSTIL PERSONLIG UTVECKLING

Våga Drömma – Våga Vinna..!

Besvikelser har du säkert råkat ut för några gånger redan? De är ju trots allt en del av livet. Bakslag i tillvaron, som har fått dig att tappa sugen för ett tag. Tron på de egna möjligheterna får sig en törn. Lusten att försöka igen likaså.

Vi råkar alla ut för sådant. Jobbiga händelser, olyckor, sjukdomar, tråkigheter, allvarligare bekymmer, oförutsedda och plötsliga förändringar är sådant som skakar om oss, skrämmer oss…och får oss att tappa tron på våra möjligheter och vår egen förmåga.

Sådant händer och har förstås hänt även mig under min egen resa genom livet.

En litet allvarligare sjukdom kastade för många år sedan in mig i ett tillstånd av djup förtvivlan. Tröstlöset, trolöshet och en falnande låga inombords gjorde att det plötsligt blev tvärnit i livet. Fruktan för vad som skulle kunna hända med mig, ja fruktan för livet självt, för framtiden framförallt, fick mig att sluta drömma om nytt för ett tag, vilket pågick tills jag insåg vad det egentligen var som hade skett. 

”Jag hade blivit alltför rädd och därför tvivlande inför att drömma om de egna livsvillkoren. Om framtiden. Om ett ännu bättre liv…”

I själva verket hade jag naturligtvis blivit rädd för att bli ännu mer besviken, ännu mer trolös och ännu mer uppgiven. Och besviken förblev jag förstås. Besviken på drömmarna som inte gav mig vare sig glädje eller lust längre. Besviken på orden som jag sade till mig själv och som inte längre gav mig kraft. Och besviken på de tärande känslorna som sög musten ur mig. Jag drev mig själv nedåt i en allt brantare utförsbacke, ner i en allt djupare och mörkare grop. Jag insåg att jag faktiskt var på god väg att självmant, men omedvetet, släcka den egna, inre glöden.

Tack och lov tog det inte lång tid förrän jag insåg faran. Att ha drömmar om livet är nämligen viktigt. Det är ju sådana som får oss att vilja fortsätta ett tag till. Det är de ljuva drömmarna som håller den inre lågan vid liv. Och därför får hjärtat att fortsätta klappa hett och rött.

Något håller dig vid liv.

Att ”vara vid liv” är så mycket mer än ett hjärta som bara pumpar blod genom kroppen. Så mycket mer än en kropp som hålls igång. Livet och vår tillvaro i världen har och måste få ha en mening. Det måste få finnas ett skäl att fortsätta finnas till. En slags hemlighet i vårt väsen. En låga som värmer, som ger lust och som ger kraft och energi.

Och det är väl här som vi hittar nyckeln till det mysterium som livet är. För ett mysterium är det.

Livet spirar och fortsätter tack vare vår egen ”inre låga”. Dess bränsle är våra drömmar och önskningar. Fantasi dess varma blod. Det är här, som du hittar hemligheten bakom ditt liv, med din tillvaro här på Jorden. Att försaka drömmandet om ett än bättre liv riskerar faktiskt att bli som att långsamt släcka den egna ”lågan”.

Häng fast vid dina drömmar!

Du har dina egna drömmar. Jag har mina. Det viktiga är inte vad andra drömmer om. Det viktiga är vad just dina drömmar är vävda av. Och det viktigaste av allt – att de finns och får fortsätta att finnas och ge dig tröst, lust, hopp och tro på dina möjligheter.

Du står precis inför en ny vår. En tid då drömmarna om ett än bättre liv spirar, gror och växer. Jag vill därför ge dig ett välgrundat råd – ska du lova dig själv något inför den här våren och inför sommaren som kommer, så lova dig själv just det här – lova dig själv att aldrig, aldrig någonsin sluta drömma…om en fortsättning, om ett än bättre liv.

Drömmer du om framgångar? Låt inte osanna tvivel få drömmen att sakta förtvina och försvinna. Låt drömmarna fyllas av dina styrkor istället, av sådant som du uppskattar om dig själv…

Drömmer du om mer tid för dig själv? Låt inte alla ”måsten och borden” tränga undan drömmarna i ett skrymsle, där de sedan bara glöms bort. Träng istället undan sådana ”måsten och borden” som bara håller dig fången…

Drömmer du om en ny kärlek? Låt inte spegelbilden av dig själv eller din födelseattest få fördärva det ljuva skimmer, som du ser när du sluter ögonen… Ingenting är nämligen försent att försöka uppnå. Inget.

Drömmer du om en sommar som aldrig glöms? Låt drömmen vävas av sol, vind och vatten, vackra berg, glittrande hav…och förstås ljuva och väldoftande sommarblomster…

Våga hänga fast vid dina drömmar! Och låt dem fylla ditt inre med tro, hopp och kärlek…med nytt liv..!

Och kom för all del ihåg att – Att Våga Drömma Är Att Våga Vinna! 

(Lyssna på ljudfilen och LADDA SEDAN HEM DIN GRATIS E-BOK som annonsen här nedanför tar dig till..!)

© Björn Solum – slappna-av.nu


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer