MENTAL TRÄNING

Svampsäsong.


Under förra veckan gjorde jag ett nyhetssvep genom dagstidningarnas nätversioner. Jag var på jakt efter nyheter och notiser som andas positiva förväntningar på det som händer i vår värld.

Det visade sig vara tämligen tunnsått av den varan.

Tvärtom var tidningarna istället överfulla av nyheter som belyser katastrofer, våld, kriminalitet, och allt annat elände.

Vissa dagar kunde jag inte hitta en enda rubrik på förstasidorna som kunde ge ett aldrig så litet hopp om goda nyheter.

Du och jag, vi lever båda i den här världen. Vi ser människor runt omkring oss som varje dag gör en insats för att göra det gott att leva. Vi gör det själva. Vi ser resultatet av våra insatser. Vi ser världen utvecklas och förbättras.

I nästa stund slår vi upp en dagstidning och får fötterna undanslagna. Det är lätt att få intrycket att allt vi gör är förgäves.

Inte undra på att många blir liggande utan lust att ens försöka resa på sig igen.

Världen och mänskligheten är fantastisk. Vi är på väg framåt. Det finns goda nyheter. Det gäller bara att se dem. Och kanske att se på det som händer på det sättet.

Action point!

Har Du plockat svamp någon gång, så vet Du att hemligheten ligger i att hitta den första svampen. När Du väl har hittat den, så vet Du sedan vad Du skall leta efter.

Samma sak gäller när Du letar efter goda nyheter…hittar Du en så hittar Du flera.

Ut och leta bara!

En bra början kan vara en prenumeration på mitt nyhetsbrev ”KÄLLAN”. Mer info får Du om Du klickar på bilden här nedanför. Väljer du att prenumerera, så får får Du en GRATIS e-bok med massor av avslappningstips som välkomstpresent.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer