HÄLSA LIVSSTIL

Piller, griller och stolliga pillertrillare.


Det finns piller för snart sagt allting nu för tiden.

Har Du ont i huvudet, så finns det piller för det. Har Du ont i magen, så finns det andra piller. Har Du ont i ryggen, ett annat. Är Du för ledsen, så finns det flera andra…är Du för glad åter andra. Vill Du gå ner i vikt, eller upp…piller, piller och åter piller.

Är Du för trött, eller kanske för pigg? Just det…ännu mera piller…

Trots allt så finns det många piller som är bra att ha ibland. De är på sitt sätt med och gör vår värld till en fantastisk plats att vara på. Tyvärr finns det också allför många piller som bara är griller av stolliga pillertrillare…

Vi lever i pillrens gyllene tidsålder. Eller ska jag kanske ”nypa till” direkt? Ja, varför inte… Det är ändå inget att hyckla med. 

Vi lever i drogernas gyllene tidsålder. 

Det är bråttom i världen just nu. Världen förändras snabbt och obevekligt. Nya beslut måste tas. Förändringar planeras och genomförs praktiskt taget samtidigt. Det gäller att hänga med…

Det blir mindre och mindre tid och ork över…för det som egentligen är det viktigaste…att ha kul, att njuta, att älska, att bara leva.

Vi dämpar symptomen istället för att gå till botten med problemen och fråga oss vad det är, som vi egentligen behöver. Vi har inte tid att vänta på svaret. Istället tar vi ett piller och sedan är det ”bara på´t igen”.

Vi ”sparar tid”…där vi tror att vi kan göra det!

Vi drar in på vilan, vi äter snabbare, ägnar mindre tid åt dem vi älskar (och som älskar oss) och slutar ofta helt att syssla med sådant som vi egentligen brinner för.

Inte är det väl så konstigt om vi får ont i huvudet, ont i magen, blir allt ledsnare, blir alltmer ”speedade”, blir tröttare och att vi mer och mer tappar lusten.

Och när vi inte orkar längre och får problem med hälsan, så finns ju de välsignade pillren… tills det inte går alls längre.

Vår värld är helt fantastisk!

Den är full av möjligheter. Den är full av skönhet. Den är i själva verket en helt underbar plats. Det finns egentligen bara ett enda fel med den. 

Alltför många av oss som befolkar den, orkar inte längre njuta av den. Alltför många är alltför trötta. Och alltför många fattar sämre beslut, blir ledsnare och allt sjukare…

Men…

Du orkar mycket och Du orkar till och med ännu mer – bara Du ser till att återhämta Dig ordentligt mellan varven. 

Har Du ont i huvudet för att Du är trött och slutkörd, så låt Dig då för all del inte förledas att tro att det enda Du behöver är ett huvudvärkspiller, kanske med en tillsats av något uppiggande… 

Vad Du behöver är att vila ut ordentligt!

Att införa avslappningsövningar som en daglig rutin i vardagslivet kan vara en bra början. Mer information om ett bra program för att lära Dig effektiva avslappningstekniker och bli bättre på att slappna av när Du själv vill och behöver, får Du om Du klickar på bilden här nedanför.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer