HÄLSA MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

10 tips för att motionera mentalt.


Att motionera mentalt är enklare än du kanske tror. Här får du 10 tips om enkla övningar som du kan genomföra på egen hand. Prenumererar du också på Inpirationsbrevet ”KÄLLAN”, så får du som välkomstpresent en hel e-bok med massor av andra övningar som tjänar samma syfte.

Prenumererar på ”KÄLLAN” gör du enklast genom att först klicka på nedanstående bild och sedan följa instruktionerna som du hittar på sidan som du länkas till..

10 väl valda mentala motionsövningar.

  1. Meditation: Öva på att vara närvarande i nuet genom meditation. Det kan hjälpa dig att minska stress och öka medvetenheten om dina tankar och känslor. Vill du lära dig litet mer om ”Meditation på svenska” så läs gärna DET HÄR BLOGGINLÄGGET.
  2. Dagboksskrivning: Ta några minuter varje dag för att skriva ner dina tankar och känslor. Detta kan hjälpa dig att bearbeta och reflektera över det som händer i ditt liv.
  3. Fysisk aktivitet: Regelbunden och lågintensiv fysisk motion, som promenader, löpning eller simning, kan bidra till att minska stress och öka produktionen av endorfiner, vilket förbättrar humöret och den mentala hälsan.
  4. Lärande: Utmana dig själv genom att lära dig något nytt varje dag, oavsett om det är ett några glosor på ett nytt språk, spela en trudelutt på ett instrument eller en helt ny färdighet inom något som intresserar dig. Detta stimulerar hjärnan och kan öka självförtroendet.
  5. Socia aktiviteter: Tillbringa tid med vänner och familj. Sociala interaktioner kan bidra till att minska känslor av isolering och öka känslan av samhörighet.
  6. Praktisera tacksamhet: Varje dag, reflektera över några saker du är tacksam för. Detta kan hjälpa dig att fokusera på det positiva i livet och öka ditt välbefinnande.
  7. Andningsövningar: Ta några minuter varje dag för att fokusera på din andning. Djupandning kan hjälpa till att lugna nervsystemet och minska ångest.
  8. Konstnärligt uttryck: Måla, skulptera eller uttryck dig på andra sätt genom konst. Konstterapi kan vara ett kraftfullt verktyg för att bearbeta känslor och uttrycka dig själv.
  9. Självvård: Prioritera din egen välbefinnande genom att ta hand om dig själv. Det kan innebära att ta långa bad, läsa en bra bok, lyssna på musik som du tycker om eller unna dig själv någon liten present…
  10. Sömnhygien: Se till att du får tillräckligt med sömn varje natt. En god natts sömn är avgörande för en god mental hälsa och kan bidra till att förbättra koncentrationen och humöret under dagen. (Fler sömntips kan du få om du laddar hem e-boken 80+ avslappningstips. Det kan du göra genom att KLICKA HÄR!

Att inkludera dessa enkla övningar regelbundet i din rutin kan vara en bra början på din mentala motion och ge dig en positiv inverkan på din mentala hälsa.

Varma hälsningar, Björn Solum

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer