MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Sol…och…skugga.

Att Spanien är solens land är det väl knappast någon, som är obekant med. Att landet också är skuggornas land är det däremot kanske inte så många som tänker på.

Finns det mycket sol, så finns det självklart också många möjligheter för skuggor att skapas…

När min son var i koltåldern, så blev han en dag medveten om sin egen skugga som föll vid hans fötter och som följde varje steg, varje rörelse, som han gjorde.

Den första nyfikenheten förvandlades efter en liten stund till ren panik. Hur han än bar sig åt, så försvann inte skuggan. Han försökte sparka bort den, slå bort den och till och med skrika bort den…

Ingenting hjälpte natuligtvis och allt som återstod var tillslut bara att försöka springa ifrån den…

Eftersom det inte heller fungerade, så fick jag helt enkelt ta honom därifrån, bort från solen och den efterhängsna skuggan.

Några dagar senare, så stod han en dag och lekte med en bordslampa. Han tände och släckte ljuset om och om igen och var uppenbart mycket road av leken.

När jag närmade mig honom, så förstod jag vad han hade upptäckt.

Taklampan gjorde å sin sida att hans skugga uppstod på väggen, men varje gång som han tände bordslampan och ljuset från den föll på väggen, så försvann förstås skuggan.

Han hade gjort en av de där riktigt viktiga upptäckterna…

Action point!

Även ett rikt liv i ”idelt solsken” innehåller ”skuggor”. Säkert även för Dig.

Precis som min lille son upptäckte, så är det bästa sättet att ta kontroll över skuggorna helt enkelt att kasta ljus över dem. De blir litet lättare att accpetera då och framförallt – de tenderar att försvinna helt…

Vilka av Dina ”skuggor” skulle Du kunna ”lysa bort” idag?

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer