LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Välj Din dag!


DU VÄLJER SJÄLV DIN DAG.


Ditt förflutna är inte liktydigt med Din förmåga. När som helst kan Du välja att släppa framtiden fri.

Marilyn Ferguson/Writer

När Du vaknar om morgonen, så gör Du omedelbart ett val. Du bestämmer Dig för om det ska bli en bra eller dålig dag.

Du sprätter upp ur sängen för att Du knappt kan bärga Dig inför allt det roliga som Du förväntar Dig… eller tvingar Dig själv, med en tung suck, att kliva upp ur sängen…

När Du kör till jobbet, så tränger sig plötsligt en annan bilist före… Du kan välja att vara förstående… eller att bli störtilsken.

Väl på jobbet så möts Du av ett besked om nya förändringar på arbetsplatsen… Du väljer själv om Du ska känna en positiv förväntan inför det nya… eller rädsla för det okända.

Litet senare så blir Du inbjuden att äta lunch med några hitintills okända medarbetare från en annan avdelning… Du kan välja möjligheten att göra nya bekantskaper och hänga med… eller retirera till det gamla invanda och helt enkelt tacka nej.

Precis innan Du skall gå hem för dagen, så ringer de från bilverkstan och ger en offert på reparationen, som Du behöver göra… Du väljer själv om Du vill vara glad för att bilen överhuvudtaget går att reparera… eller om Du ska få panik inför den extra utgiften.

När Du kommer hem efter jobbet, så kommer ”minstingen” sättande med den senaste cowboyutstyrseln och vill att Du skall vara indian… Du kan välja att kasta Dig in i leken… eller blåvägra.

Vid middagen kommer hunden klafsande med leriga fötter och tittar med stora ögon för varje tugga Du tar… Du kan välja att lugnt leda ut hunden ur köket… eller riktigt visa Din frustration och ryta något om att ”nu får det j-ar i mig vara nog”.

Efter middagen kommer tonåringen med senaste matteprovet…han fick G som i godkänt… Du kan välja att berömma och inspirera… eller att fråga varför det inte blev ett VG som i väl godkänt.

När Du ser på TV-nyheterna senare under kvällen, så är det översvämmning i Västerdalälven, becksvart på börsfronten, dåliga opinionssiffror för favoritpartiet och larm om ökad skilsmässofrekvens… Du kan välja att se Dig omkring och uppskatta allt det fina som ändå finns i just Din värld… eller att sjunka ner i dystra funderingar.

När Du vid läggdags släcker sänglampan, så väljer Du själv om Du ska berätta för Din make/maka hur värdefull hon eller han faktiskt är för Dig… eller om Du bara ska hålla tyst.

Att fundera på..:

Hur skulle dagen utvecklas, om Du väljer det första alternativet i exemplen ovan?

Och vilken slags dag skulle det säkert bli, om Du väljer det andra…?

I dessa exempel, så finns det inga ”rätta” eller ”felaktiga” svar. De är inget annat än bara olika val.

Den gömda, och ofta glömda, hemligheten med livet är att Du själv faktiskt blir en produkt av alla enkla val Du gör. Och Du gör faktiskt hundratals, ja kanske tusentals val en helt vanlig dag.

Du väljer glädje, gott ledarskap, ett leende, vänlighet och givmildhet. Eller också väljer Du lika enkelt bara underdånighet, rädsla, ilska, bitterhet och hat..

Så hur vill Du att Dina framtida dagar ska se ut…?

Valet är Ditt…bara Ditt.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer