MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Vägvisaren.


Att följa en vägbeskrivning kan ibland vara besvärligt. Speciellt när den innehåller för många detaljer.

Innehåller den däremot korta och klara direktiv, så blir den enklare att följa fram till målet.

I det här artikeln får Du ta del av en liten historia ur mitt vardagsliv som visar på betydelsen av enkla och kortfattade instruktioner.VÄGVISAREN.

I går skulle jag för första gången besöka en ny patient. För att jag lättare skulle kunna hitta fram, så hade patienten skickat över ett fax med en vägbeskrivning. Så långt var allt frid och fröjd.

När jag väl var på väg längs de slingriga vägarna till hennes hem, så gjorde jag vad jag kunde för att följa vägbeskrivningen som visade sig vara mycket detaljrik. 

Förutom en förvisso bra beskrivning av vad jag behövde göra, var jag skulle svänga, vad jag skulle söka efter osv., så innehöll den också en utförlig beskrivning av vad jag INTE skulle göra, var jag INTE skulle svänga, vad jag skulle se om jag kört för långt osv.

Följden blev naturligtvis att jag snabbt tappade bort mig i alla detaljer och naturligtvis också bland de krokiga och slingriga vägarna.

Jag fick helt enkelt köra tillbaka, stanna bilen och sätta mig ner och stryka över alla detaljer, som inte hade med vägen fram till hennes hus att göra.

Kvar blev bara en kort och koncis beskrivning av de, som det visade sig, få saker, som jag behövde göra för att hitta den rätta vägen.

Det tog mig sedan bara två minuter att hitta fram.

Att fundera på…

Vi är alla på väg någonstans i våra liv. Du också.

Du följer Din egen vägkarta, en slags inre vägbeskrivning som för Dig fram emot det som Du vill med Ditt liv.

Har Du svårt att hitta fram, så kan det vara tid att sätta Dig ner och revidera kartan. Kanske innehåller den för många ovidkommande detaljer, som hinder och svårigheter längs vägen t.ex. 

Koncentrera Dig istället på de saker som leder Dig framåt. De detaljer som gör det enkelt att hitta fram. De saker, som Du BEHÖVER GÖRA.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer