HÄLSA LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Stopp ett tag – missa inte ögonblickens magi..!


I tider när livet bara tycks rusa förbi och dagarna försvinner i virvelvindar av ansvar, stress och förväntningar, kan det vara lätt att glömma bort det kanske mest värdefulla som livet har att erbjuda – de där gyllene ögonblicken som gör att mungiporna åker upp i ett oemotståndligt leende och känslan av att ”än finns det hopp” löper som ett kittlande bubbel först i det inre och sedan från huvudet och ända ut i både fingertoppar och fötter.

Att leva ett lyckligt liv med mer lust för livets möjligheter handlar i mångt och mycket om att förmå omfamna alla sådana ögonblick med en bekräftande känsla av närvaro, uppskattning och lust. Helt enkelt om att tillåta dig själv att uppleva glädjen och njutningen även i de små stunderna, snarare än att alltid bara sträva efter större och mer komplicerade upplevelser och glädjeämnen.

För att förstå betydelsen av ögonblickets magi måste vi först inse att det konkreta av våra liv huvudsakligen utspelar sig i nuet och att våra liv i själva verket är sammansatta av långa rader av ögonblick. Det förflutna är snart nog redan nerskrivet i livets tidebok, och framtiden är fortfarande bara en oskriven och tom sida i samma bok. Av den anledningen är det bara just i nuet, i det innevarande ögonblicket, som du har den sanna makten att styra och uppleva allt det goda i ditt eget liv. 

Ett av de största hindren för att leva livet med mer glädje och lust, är ofta inget annat än en brist på närvaro i det som sker just i det ögonblick där vi befinner oss. Många gånger befinner vi oss istället antingen sittande fast i det förflutna, där vi ångrar eller saknar något, eller också i framtiden, där vi planerar och oroar oss för det som vi tror kommer. Genom att fokusera för mycket på det som har varit eller på vad som eventuellt kan komma, så går du ju faktiskt miste om det mesta av det som pågår just nu – i det verkliga livet.

Hemligheten med att i sanning uppleva glädje i livets alla skeden, handlar egentligen inte om annat än att bli mer medveten om ögonblickens möjligheter till magiska upplevelser. Och det behöver faktiskt inte vara svårare än att verkligen ta sig tid att med alla sinnen njuta av den där första koppen kaffe om morgonen, njuta av solens strålar mot huden, eller för den delen även ta in den ljuva doften som naturen är kapabel att bjuda på efter en regnskur… 

Att vara närvarande i de små stunderna, är helt enkelt det som skapar alla dessa magiska känslor av bestående glädje, lust och tillfredsställelse. Det är att vara tacksam för det som är bra och lärorikt av de insikter som kan erfaras även under korta ögonblick – även under de stunder då livet kan kännas utmanande och svårt att handskas med… 

Programmet ”Lust för Livet” från slappna-av.nu, och som du kan införskaffa HÄR, kommer att ge dig de verktyg som kan hjälpa dig att bli mer närvarande i det som sker i din omedelbara närhet och på så vis öppna upp dig själv för ögonblickens magi. Genom att regelbundet ägna tid åt att vara med dina egna tankar och känslor, kan du skapa utrymme för en djupare och i alla avseenden mer angenäm kontakt med dig själv och den värld som omger dig.

Närma dig varje ögonblick med ett öppet hjärta och med alla sinnen på vid gavel och du kommer att få erfara känslan av att leva ditt liv i än mer glädje och med än mer lust…och det även när kylan, snön och vintermörkret syns så påtagligt nära och solen och värmen ännu blott hägrar…långt bort i fjärran…

© Björn Solum – slappna-av.nu


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer