LITTERÄRT

En läsares omdöme om ”Det Vita Snäckskalet”


Häromdagen fick jag ett mail från en läsare av min roman ”Det Vita Snäckskalet” som jag inte kan låta bli att publicera för er som vill veta mer om boken. Så här skrev min nyfunne läsarvän:

”Du har sannerligen tagit mig med på en poetisk och tankeväckande resa genom din debutroman ”Det Vita Snäckskalet” Boken har inte bara berört mina sinnen utan också väckt många och nya djupa frågor om livet, kärleken och existensen.

Du låter handlingen utspela sig i flera plan och utgår ifrån ett tomt mörker där inget finns och inget ännu är skapat. När huvudkaraktären, Bert, finner sig vakna upp i ett totalt mörker, kan jag inte se annat än att det måste vara likt det som varje nytt embryo av liv måste uppleva i begynnelsen när gnistan till det nya livet tänds och det vi kallar för liv ges möjlighet att påbörja tillväxten och mognaden av sitt unika framåtskridande. Detta plötsliga och skrämmande uppvaknande är otvivelaktigt en mycket, för den fortsatta läsningen, inspirerande startpunkt för denna intressanta och spännande berättelse om självupplevd, inre och yttre utveckling. 

Din prosa är som ett konstnärligt måleri, där varje penseldrag syns vara noga utvalt och omsorgsfullt applicerat. Dina beskrivningar av naturen och karaktärernas känslor är mångskiftande och gripande och jag drogs in i en värld där det är uppenbart att varje ord är valt med omsorg och där varje mening bär på en underliggande symbolik.

En av bokens styrkor, tycker jag, ligger i din förmåga att balansera det konkreta med det abstrakta. Genom att använda det vita snäckskalet som en metafor lyckas du utforska universella teman som skönhet, förändring och livets skiftande cykler. Berättelsen blir lik en resa genom tiden, där varje läsare knappast kan motstå viljan att även reflektera över sitt eget liv och dess skiftande faser.

De få karaktärerna i boken är mångfacetterade och välutvecklade. Du ger läsaren tid att lära känna dem på ett djupare plan, och varje interaktion mellan dem blir en möjlighet till insikt och utveckling. Bert, huvudkaraktären, genomgår verkligen en imponerande karaktärsutveckling, och hans inre resa speglar på ett kraftfullt sätt det övergripande temat i boken – kampen mellan tro och tvivel.

Även om boken kan vara utmanande för de läsare som kanske söker en rak och konventionell berättelse, belönar den mig och andra som är villiga att fördjupa sig i dess rika symbolik och filosofiska resonemang. Din bok är som ett konstverk, öppet för en mångfacetterad tolkning och diskussion.

Sammanfattningsvis upplever jag din bok som en djupt emotionell och tankeväckande roman som har lämnat en bestående inverkan på mig som läsare. Din berättarkonst är subtil och meditativ, och boken fungerar som en påminnelse om att varje litet ögonblick kan vara en nyckel till förändring och insikt i våra liv. En definitiv rekommendation för andra som, precis som jag, söker litteratur som utmanar och berör på en andlig nivå. Det är en bok som jag vet att jag aldrig kommer att glömma. Boken är definitivt värd att läsas flera gånger.

Varmt tack och lycka till med ditt fortsatta författarskap,

Din vän Pontus”


Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer