LIVSSTIL PERSONLIG UTVECKLING

Ny dag, nytt år…ny början!


Att vänta på något gott, att ha positiva förväntningar är viktigt i livet. Och det är just det som det kommer att handla om den här gången. 

Själv skriver jag gärna under på att det inte är så enkelt att alltid vara optimistisk. Frågan är väl om det inte är så att vi ibland till och med behöver vara litet pessimistiska.

Optimism och pessimism står ju i ett motsatsförhållande till varandra. Det innebär att det ena inte kan existera utan det andra. 

Och skulle vi alltid bara vara optimistiska, så förlorar vi ju pessimismen. Och förlorar vi pessimismen, så förlorar vi ju också till slut optimismen. Allt blir ju i så fall bara slätstruket och grått och livet föga spännande…

Hursomhelst så finns det situationer, då Du medvetet kan välja själv. Det gäller kanske i synnerhet när Du står inför ett vägval i livet. 

Ska det bli någon förändring, så blir det inget gjort förrän Du väljer just optimism. Och när Du väl har gjort det valet, så finns det egentligen inget som kan stoppa Dig. Du kommer att bäras framår…som av starka armar…

GE DIG SJÄLV EN ANDRA CHANS…!

Känner Du någon som är helnöjd med allt här i livet? 

Det gör inte jag heller. 

Ska sanningen fram, så finns det fortfarande en hel del i mitt eget liv, som jag skulle vilja förändra eller bara göra något bättre av. En del skulle jag vilja välja bort helt och hålle och i bland funderar jag till och med ibland på att satsa på något helt nytt. 

De flesta av oss känner väl kanske ibland att vi skulle vilja ”krydda” tillvaron med något helt nytt och spännande. Till slut kanske vi kastar oss huvudstupa in i något, som vi sedan upptäcker inte var riktigt vad vi ville det heller. Vi söker och försöker, men upptäcker snart att vi är tillbaka igen på ruta ett. 

Känner Du också igen Dig i det här, så beror det fömodligen på att Du börjar förändringen i ”fel ände”.

Ska en förändring av Din väg genom livet lyckas och förbli varaktig, så måste den nämligen få växa fram ”inifrån och ut” istället för ”utifrån och in”. 

All förändring börjar inom Dig själv.

Söker Du efter nya livsvillkor, kanske ett nytt jobb, ny bostad, ny livspartner, eller efter en förändring i största allmänhet? 

Frågan är om det egentligen är förändringen i sig som Du söker efter. I själva verket är det väl förändringen av Dina inre upplevelser, som en förändring av livsvillkoren kan ge upphov till, som Du eftersträvar.

Hm…, tog det emot litet nu?

Jag hoppas att det klickade till litet istället. För visst är det väl egentligen känslan, som Du söker?

Det är när Du inser det här, som Du skapar förutsättningar för att göra de förändringar som ligger helt i linje med vad Du själv innerst inne egentligen vill. 

Det är först när Du gör klart för Dig vilken inre känsloupplevelse det är som Du eftersträvar, som Du kommer att ”dras till” de förändringar i vardagen som Du behöver genomföra. 

Det är på så vis som Du genomför förändringen inifrån och ut istället för tvärtom.

Vill Du ha mera glädje, mera kärlek, mera lust, mera njutning, mera spänning, mer av alla känslor som gör att livet känns värt att leva? 

Ja, då är det faktiskt bara att sätta igång. Alltihop har Du nämligen redan inom Dig. Det gäller bara att ta ett beslut att släppa fram det.

I rubriken till den här artikeln uppmanas Du att ge Dig själv en andra chans.

Det skulle lika gärna ha kunnat skrivas ”Ge Ditt vardagsliv en andra chans”. 

Det är ju där, i vardagen, som Du trots allt framlever Dina dagar. Det är vardagen som är Ditt liv. 

Förändrar Du Dig själv först, så kommer Du också förmodligen att upptäcka att det är mycket litet som Du egentligen skulle vilja ändra på utanför Dig själv. 

Och det som Du tillslut ändå väljer att ändra på, kommer Du att förändra med en helt annan energi och målmedvetenhet. 

Du kommer att bli ostoppbar.

Låt idag, det nya årets första dag, bli även Din nya början.

Fortsätt framåt!

Och du…

”Stay tuned…!”

Gott Nytt År!

https://beginyournewbeginning.aweb.page/p/ce12fca3-c377-4995-b030-8d4997c2519d

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer