MOTION OCH FYSISK TRÄNING

Roligare och effektivare träning för den stressade.


Under tider av för mycket stress kan det kännas svårt att hitta tid för den så viktiga motionen. Det är lätt hänt att träningen bara blir ytterligare ett stressmoment i vardagslivet.

I den här artikeln får du 10 enkla tips för att komma igång och för att göra träningen till ett mer lustfyllt avbrott i vardagen.

10 sätt att göra träningen mer lustfylld

Känslor av lust och glädje inför träningen gör inte bara att den blir genomförd. Träningen kommer också att bli mycket effektivare.

Här får du 10 tips om vad du kan göra själv för att dels komma igång med träningen igen men också för att hålla LUSTEN att sköta om dig själv ordentligt vid liv.

Jogga till en vacker plats. Har du problem med att motivera dig själv för den återkommande joggingrundan eller promenaden? Varför inte jogga eller promenera till en plats, som du tycker om att besöka!? Kanske till en vacker utsiktspunkt, eller till en plats som får dig att känna dig väl till mods. Jogga eller promenera dit istället – och njut en stund när du har kommit fram.

Eller varför inte helt enkelt HOPPA ÖVER JOGGINGRUNDAN ELLER PROMENADEN!?  Gå ut och dansa istället. Kör hårt. Du kommer snart in i ett tillstånd där allt bara flyter på av sig själv.

Eller lek hemma till musik. Vill du inte gå ut och dansa? Dansa hemma istället! Sätt på någon riktigt medryckande musik, blunda och hitta själv på en massa roliga rörelser. Vare sig du vill eller inte så kommer du snart att följa musikens rytm.

Var din idol. Har Du någon idol inom den idrott eller träningsform, som du utövar? Nästa gång du tränar – föreställ dig att du ÄR den personen och gör som han eller hon gör.

Använd positiva affirmationer. Har du provat att uttala positiva affirmationer när du tränar? Gör det! Det fungerar! Prova till exempel ”Jag är vältränad och stark” eller ”Jag är frisk och glad” eller ”Jag är lätt som en fjäder och flyger fram”.

Sjung och var glad. Känner du dig trött, hängig och oinspirerad? Stäm upp en glad sång eller gnola för dig själv. Du blir garanterat snabbt både piggare och gladare.

Annorlunda målsättningar för träningen. Sätt upp annorlunda mål för träningen. Det kan till exempel vara att skratta eller le under hela träningspasset. Eller att du helt enkelt skall ha en känsla av att vara nöjd med dig själv både under själva träningen och efter genomfört träningspass.

Beröm och belöna dig själv. Ger du dig själv beröm och kanske en belöning efter varje träningspass? Om inte så tycker jag att du skall ta detta råd på allvar. Är du snäll mot dig själv efter att du har tränat, till exempel genom att unna dig en stunds avkoppling och njutning efteråt, så kommer du alltid att längta efter nästa träning. Detta är lika viktigt, som träningen i sig.

Gör det som du tycker är kul. Hör du till dem som tycker att träningen skall vara  plågsam och uppoffrande och kanske tråkig för att vara effektiv? Glöm det! Syssla med det som du tycker om istället! Du kommer att må mycket bättre och känna att träningen ger mycket bättre resultat.

Rätt plats i tillvaron. Se till att träningen får sin rätta plats i just din tillvaro. Har du, precis som de flesta andra många olika saker som är betydelsefulla för dig i livet, se till att träningen inrättas efter dessa. Bland alla som tränar i någon form, om de så är elitidrottsmän/kvinnor eller söndagsmotionärer, så är det faktiskt vanligare att man tränar för mycket och för hårt än för litet.

Ha kul när du tränar! Vad kan vara viktigare än det?
Det är i alla fall vad som kommer att hålla lågan brinnande.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer