HÄLSA LITTERÄRT LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Dina stilla junikvällar – minnen att bevara!


Sparar du på dina fina minnen..?

Det gör i alla fall jag.

Och jag gör det av många anledningar. Kanske mest för att alla dessa fina minnen har hjälpt mig många gånger genom tider då det mesta kört ihop sig och livet upplevts tungt och jobbigt.

I det här inlägget får du ta del av ett mina favoritminnen. Det är från en cykeltur längs Dalälven en sån där förtrollad junikväll en gång för länge sedan.

Juni månad är väl den tid då den svenska sommaren bjuder på det kanske allra bästa – det svenska sommarljuset..! Det är sannerligen ingen tid att förlora.

Så ut och njut. Av varje minut…

En sån där stilla junikväll…att minnas långt in i december…

”…och när jag så småningom kom ut på bron, så låg den där. Stilla, djup och lika ljuv som kvällen själv. Älven, i vars vatten hela bygden speglades. Där låg bondgårdarna och stugorna, björk och al och alla flaggorna. Upp och nervänt. Men klart. I lugnet invid bryggor och i strandkanter vilade ekorna.

Med däcken nypumpade och vinden stilla, så var färden lätt. Rullande. Glidande.

Den ljumma luften bar dofter från skog och ängar. Från jord och grönska. Från nyslaget hö och från mylla. Den ljuva doften av sommar.

I etern hördes inget. Förutom kornas saktmodiga råmande. Och så fågelsången förstås.

Det var en sån där stilla junikväll…just en sån som man kan minnas långt in i december…”

© Björn Solum

Action point

Att ta till vara alla de där ljuva minnena som den svenska sommaren bjuder på kan bli guld värt. Ett bra sätt är att skriva ner dem i en minnesbok. Ett annat sätt är förstås att försöka sammanfatta minnet med ett foto, som kan berätta mer än tusen ord…

Ett lyckligt liv byggs trots allt upp av alla de där stunderna, minuterna, sekunderna, ögonblicken som tillslut bara försvinner om de inte ges sin rätta plats i ditt hjärta…

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer