HÄLSA MOTION OCH FYSISK TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Din kropps starkaste muskel.


Känner du också hur spänningen stiger…? Det är ju äntligen hockey på gång igen..

Tidningarnas sportsidor fylls av artiklar om spekulationer runt eventuella framgångar för våra favoritlag. Engagemanget tar tag i oss och vi är många som ser fram emot spänningen i att följa matcherna.

Höga krav och förväntningar ställs på hockeyspelarna. Vi kan bara hoppas att deras personliga engagemang inte får sig en törn av de många gånger överdrivna förväntningar som supportrar och publik kan ha…

Det här med att känna engagemang är nämligen viktigt. Mycket viktigare än vad du kanske tror.

Av den anledningen tänker jag ägna dagens artikel åt detta spännande tema. Kanske är det här, som nyckeln till alla framgångar står att finna…

DIN KROPPS STARKASTE MUSKEL!

För många är hjärtat bara en muskel som pumpar blodet runt i kroppen. Och på ett sätt så är det naturligtvis så också. Men som sådan reduceras hjärtat till att vara bara en av bitarna i det gigantiska och komplicerade pussel som den mänskliga organismen utgörs av.

Hjärtat får ofta även stå som symbol för livskraften själv. Och när vi talar om ”i hjärtat av någonting”, så talar vi om den allra innersta kärnan. Den del av något från vilket allt utgår. Den del där hemligheten bor. 

Hjärtat som symbol representerar också kärleken.

Och i kärlekens förlängning det kraftgivande engagemanget, glöden inombords. Det som gör att du utan att tveka går genom eld och vatten för att åstadkomma det du vill.

Hjärtat som muskel är naturligtvis en viktig pusselbit när vi försöker förstå hur människans fysik fungerar. Men hjärtat som symbol ger oss även en bit av helheten. Och som sådan borde den vara minst lika viktig. 

Inom den medicinska forskningen kanske det talas för mycket om fysiologi, anatomi, näringslära, doping, skador och sjukdomar osv.  Och kanske viskas det lite för tyst om glödens, glädjens och hängivenhetens betydelse i alla sammanhang.

Det borde kanske vara lika viktigt att träna på att arbeta med ”hjärtat” som det är att träna hjärtmuskeln…

Det krävs mer än ett par öron för att kunna lyssna…

..och på samma vis krävs det mer än starka muskler för att kunna vinna de riktigt stora framgångarna, både i vardagslivet och på idrottsarenorna. 

Det krävs också engagemang, vilja och framförallt ett riktig gott personligt skäl för att lyckas. Det krävs ”hjärta” för att lyckas.

För varför skulle någon åka skridskor det snabbaste han kan, kämpa om pucken och stå emot hårda tacklingar, om det inte vore för att han har tillräckligt goda skäl att göra det.

Ovanstående gäller förstås även för dig i ditt vardagsliv.

Ger du dig själv ett tillräckligt gott skäl, så kan du åstadkomma precis vad du vill, både inom idrotten och i det övriga livet.

Ett gott och personligt skäl är nämligen precis vad du behöver för att stärka kroppens starkaste muskel – ”hjärtat”. Allt vad du gör växer nämligen fram inifrån dig själv och kommer ut i form av en insats. Aldrig tvärtom.

Försöker man ändå göra tvärtom, så måste alltihop ändå ta vägen via den inre kärnan, via ”hjärtat”. En mening med det du gör, en glöd, behöver tändas. Hjärtat behöver helt enkelt något att klappa för. 

Sett ur det här perspektivet, så borde det naturligtvis vara självklart att alltid börja med ”hjärtat”. Med att blåsa liv i glöden, passionen för det du sysslar med. 

Mitt råd till spelarna i mitt hockeylag, som för övrigt förlorade igår, OCH till dig som läser det här, blir därför:

Ge dig själv personliga och väl underbyggda, attraktiva skäl att lyckas. Det är så du skapar passion och lust och blir ostoppbar!

© Björn Solum

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer