MENTAL TRÄNING MOTION OCH FYSISK TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Orientera mera…!

Orientering. Blotta ordet kan väcka en hel del tankar och känslor.

De allra flesta tänker nog på sporten orientering. Och beroende på intressen och egna erfarenheter, så kan nog ordet få någon att känna suget efter både frisk luft och doften av granbarr.

Men någon annan kanske istället minns skoltidens svettiga försök att lära sig att hitta i skog och mark med hjälp av karta och kompass. Kanske känner just Du fortfarande hur håret klibbade i pannan och hur barren stacks.

Med risk för att Du redan har börjat fundera på att lägga den här artikeln till handlingarna, så hoppas jag ändå att Du hänger i och genomför den här lilla ”snabbkursen” i orientering, som det här handlar om. 

Det kommer nämligen inte att handla så mycket om att lära sig att hitta bland granbarren. Det kommer mer att handla om att lära sig att ”hitta fram i livet”. Principerna är nämligen de samma.

Orientera mera…!

– en snabbkurs i orientering både för skog och mark och för livet…

PRINCIP 1. Det är sällan som den kortaste vägen också är den snabbaste…!

Den kortaste vägen mellan två punkter är alltid en rak linje. Det gäller både för två punkter på ett kartblad, ute i naturen och i livet självt.

Lika sant är att både naturen och livet innehåller snårskogar, höga berg och djupa dalar. Och en och annan ”fallgrop”.

Känns skogen eller livet ”svårforcerat”?

Du kommer ofta att upptäcka att Du sparar både tid och kraft genom att leta upp en väg runt hindren istället.

PRINCIP 2. Inget berg, inget hinder är så stort att det inte finns en väg runt det…!

För att kunna ta sig fram både i skogen och i vardagen säkert, effektivt och framgångsrikt, så måste Du ofta ta vägen runt höjderna, stupen och ”fallgroparna”.

Det kan vara nödvändigt och självklart att ibland ta några steg – ibland många steg – extra, för att spara både tid, kraft och den egna hälsan. Det finns nämligen alltid en väg runt ett hinder. ALLTID. Ibland är den kort. Ibland längre. Men den finns. Var så säker.

PRINCIP 3. För att Du ska kunna hitta fram, så behöver Du veta både VAR Du befinner Dig och VART Du ska…!

Vare sig Du befinner Dig i den mörskaste skog eller svartaste vardag – vet Du bara VAR Du befinner Dig, så är Du aldrig vilse. Och därmed heller aldrig förlorad. Har Du sedan även fullt klart för Dig VART Du ska, så kommer Du att kunna leta Dig fram. Både i skogen och i livet…

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer