MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Vad är Dina drömmar vävda av…?

Dina handlingar växer fram ur Dina beslut. Besluten fattar Du utifrån Dina målsättningar. Och ursprunget till Dina målsättningar – både de små och de stora – hittar Du bland Dina innersta drömmar och önskningar om ett bra och ännu bättre liv.

Att drömma om livet, om förändring, om lycka och glädje, om Din egen roll i världen är viktigt. Det är nämligen i önskedrömmarnas ljuva dans bland hjärnans vindlingar, som livslågan hämtar sitt bränsle. Det är faktiskt här som framgångarna och till och med stordåden föds.

Genom artikeln här nedanför får Du möjlighet att genomföra en nyttig övning som syftar till att skapa en närmare kontakt med just Dina drömmar.

Vad är Dina drömmar vävda av…?

Effektiva och framgångsrika handlingar växer fram ur kraftfulla och verkliga beslut.

Att ta ett kraftfullt och verkligt beslut att nå fram till ett mål känns självklart, när målsättningen är tillräckligt lockande. Och en målsättning kan bara bli riktigt lockande om och när den har vuxit fram ur Dina egna och innersta drömmar.

Vi lever i en värld av påverkan. Andras åsikter, reklam och massmedias trend- och attitydpåverkan pockar ständigt på Din uppmärksamhet. Det är lätt att förlora kontakten med det som egentligen betyder något för Dig personligen. Det vill säga Dina alldeles egna drömmar om hur Du vill att Ditt liv ska se ut.

Med den här artikeln vill jag uppmuntra Dig att söka närkontakt med Dina alldeles egna önskningar. Med det som får ”grytan inombords att bubbla”. Med det som kan få ljuset att tändas även i det bistraste av höst- och vintermörker.

Artikeln är avsiktligt inte riktigt färdigskriven. Det är det meningen att Du skall göra själv. Av den anledningen har jag satt samman ett antal frågor för Dig att besvara. Förhoppningsvis leder dessa Dig vidare även till ett svar på frågan i rubriken:

Vad är Dina drömmar vävda av?

Nu till frågorna.

  • Vad är det i Ditt dagliga liv som får igång Dig? Vad är det som Du är intresserad av och som engagerar Dig? Vad är det som får Dig att skärpa uppmärksamheten och som får Dig att skjuta undan allt annat för en stund?
  • Skriv ner en lista på några saker, som får Dig att ”brinna” litet extra. Det kan vara något speciellt TV eller radioprogram, ett samtalsämne, ett tidsfördriv, praktiskt taget vad som helst.
  • Vad är det egentligen i dessa saker som får Dig att ”tända till”? Kan Du hitta en gemensam nämnare? En röd tråd?
  • Med utgångspunkt från vad Du har kommit fram till – föreställ Dig nu att allt – och nu menar jag verkligen allt – vore möjligt.
  • Hur skulle Du då vilja att Ditt dagliga liv såg ut?
  • Släpp alla begränsningar – allt är ju möjligt, strunta i hur det ska gå till – och skriv ner några viktiga saker som Du skulle vilja att Ditt liv innehöll mera av.

Tillåt Dig själv att drömma om de här sakerna. En dröm är ju ändå bara en dröm. Än så länge. Somna med drömmen, vakna med drömmen, slappna av med drömmen. Kanske kan nedanstående video hjälpa Dig att ytterligare förstå betydelsen av att ha egna drömmar.

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer