LIVSSTIL MENTAL TRÄNING PERSONLIG UTVECKLING

Motivera dig själv på rätt sätt!


Utfärdade Du också heligt och dyrt det vanliga nyårslöftet för i år?

Du är i så fall inte ensam. Det är tradition att göra det. Vid slutet av varje år så tänker vi tillbaka på det som har varit, på det vi skulle ha gjort och så ger vi vårt löfte. 

”För under året som kommer så ska det minsann bli ordning på det här…” 

Missnöjet med olika förhållanden sådana som de är, får bli det som motiverar oss. Men missnöjet är sällan den bästa motivatorn. Tvärtom.

Missnöje som motivation är faktiskt en av de främsta anledningarna till att de flesta nyårslöften spricker redan innan tjugondag Knut.

Missnöjet tenderar nämligen att, istället för att motivera Dig, suga musten ur Dig. Men i år ska Du få chansen att ändra på det här.

För i år ska Du få lära Dig att motivera Dig själv på rätt sätt.


LÅT FRAMTIDEN INSPIRERA OCH MOTIVERA DIG!

Det du gjorde under året som varit har fört dig fram till där du står idag. Men det innebär också att det, som du gör idag kommer att föra dig fram till där du kommer att vara i morgon.

Likaväl som du är en produkt av historien, så är du en orsak till framtiden. Förändringar är därför möjliga. Du KAN förbättra din hälsa, dina relationer, din ekonomi och allt annat som du förutsätter dig att förändra…!

Allt är möjligt och Du kan börja här och nu, just idag, genom att låta det som Du gör idag bli en orsak till det som kommer i morgon.

Ska du kunna göra det, så behöver du först skifta fokus. Du behöver släppa taget om missnöjet med det som har varit och istället helt koncentrera din energi på det som du vill ska bli.


Den tunna linjen mellan upprepande och avancemang.

Är du motståndare till krig eller är du en förespråkare för fred? Vill du inte vara sjuk eller vill du vara frisk? Vill du bli mindre fattig eller vill du bli mera rik? Vill du vara mindre olycklig eller mera lycklig?

När du läser ovanstående frågeställningar så kan en första reflektion vara att de olika alternativen egentligen står för samma saker. Men det finns en skillnad även om skiljelinjen dem emellan är hårfin.

Skillnaden ligger i fokuseringen. I det första alternativet så fokuserar du på något som du vill komma bort ifrån, medan i det andra så ligger fokuseringen på något attraktivt som du vill nå fram till. 

Kanske tycker du att det här inte spelar så stor roll…? Och det skulle det kanske inte göra heller, om det inte vore för att det som du fokuserar på alltid expanderar…

Kämpar du emot krig och annat elände, så växer kriget i dina tankar och blir till ett stort svart moln som slukar all din energi. Tankar på sjukdom får dig att må ännu sämre. Och hur ska du någonsin få råd med något, om du alltid ser dig som fattig? Att tänka på hur olycklig du är gör dig ännu mera eländig.

Och visst gör tankar på fred, på att vara frisk och stark, på välstånd och på lycka att du känner att inspirationen flödar på ett helt annat sätt…

Ett nyårslöfte som motiveras av att du vill bort ifrån något som du ogillar håller dig kvar i tankar som kretsar runt det oönskade…och…håller dig därför också kvar i ett ständigt upprepande.

Låter du dig däremot motiveras av något som ger dig inspiration, så kommer du att avancera.

Skiljelinjen är tunn men när du väl har fått båda benen över på rätt sida, så kommer du att inse skillnaden.


Byt historia – redan innan…

Föreställ dig att det är nyårsdag år 2023. Du skall just till att skriva ett brev till en god vän för att berätta om hur året (det vill säga innevarande år 2022) har varit för dig.

Det har varit ett fantastiskt år. Allt som du önskar dig av året har infriats och blivit verklighet.

Varför inte skriva det där brevet redan nu…?

Gör det! Skriv ett brev som berättar om allt det fantastiska som har hänt under året. Koncentrera dig på de tre områden inom vilka du allra helst skulle vilja se en förändring till något bättre. Var gärna detaljerad. Det kommer att göra att brevet känns mer äkta. Ta det som en lek och bara låt inspirationen flöda…

Svårare än så här är det egentligen inte att ta det lilla steget över den tunna linjen. Ett litet steg som kommer att innebära så oerhört mycket – både för dig och för andra…

Ha en fortsatt god och framgångsrik fortsättning på det nya året!

Leave a Reply

Vår webbsida använder cookies. Genom att klicka på "godkänn" så accepterar du vårt användande av cookies.  Läs mer